Online geld verdienen aan referrals werven

Veel spaarprogramma´s en GPT websites bieden hun leden de mogelijkheid om geld te verdienen aan de mensen die ze hebben aangebracht als nieuw lid. Bijvoorbeeld: jij bent lid van spaarprogramma X. Je hebt 4 vrienden gevraagd om zich via jouw referrallink aan te melden bij dit spaarprogramma. Dit zijn dan jouw referrals.

Nou kan het zijn dat 1 van je vrienden weer aan zijn familieleden heeft gevraagd of zij zich via hem willen aanmelden. Dat worden dan zijn referrals, maar ook die van jou! Zij komen dan in de tweede 'level' te staan en ook jij verdient dan aan de referrals van je vriend!

Referrallevels spaarprogramma

Elk spaarprogamma en GPT website heeft zijn eigen aantal referrallevels, maar het kan ook zijn dat een spaarprogramma geen referrallevels heeft en alleen eenmalig een referralbonus aanbied. Zo heeft spaarprogramma X bijvoorbeeld 4 levels. In dit geval ziet dat er nu zo uit:

Level 1: 4 referrals (jouw 4 vrienden)
Level 2: 3 referrals (familieleden van 1 van je vrienden)
Level 3: 0 referrals (niemand heeft zich aangemeld via die familieleden)
Level 4: 0 referrals

Alle referrals die jij hebt, verspreid over de verschillende levels, worden gezamelijk jouw 'downline' genoemd. Let op! In de wereld van de spaarprogramma´s en GPT websites worden referrals ook wel afgekort tot 'refs'.

De link waarmee mensen zich onder jou kunnen aanmelden, is te vinden op de website van de spaarprogramma´s zelf. Deze kun je vaak, nadat je bent ingelogd, vinden onder bijvoorbeeld 'promotiemateriaal', 'referrallinks' of 'leden aanbrengen'.

Geld verdienen met referrals werven

De meeste spaarprogramma´s hebben vervolgens twee manieren waarmee je geld kunt verdienen via jou referrals. En dat zijn de volgende twee:

Refbonus: Dit is een bonus die jij krijgt voor het aanbrengen van nieuwe leden. Deze bonus kan variëren van 10 cent tot wel 1,25 euro. Het tijdstip waarop je deze bonus krijgt verschilt ook per spaarprogramma. Bij spaarprogramma X krijg je bijvoorbeeld de refbonus gelijk als jou referral zich heeft aangemeld, terwijl bij spaarprogramma Y je referral eerst een bepaald saldo moet hebben opgebouwd. De refbonus geldt alleen voor de referrals uit je eerste level!

Referral verdiensten: Hierbij gaat het om een percentage die jij krijgt, van de verdiensten van je referrals. Spaarprogramma X heeft bijvoorbeeld de volgende referral levels: 20% - 15% - 10% - 5%. Voor elke euro die jou referral in level 1 verdient, krijg jij vervolgens 20 cent en 15 cent van je referral in level 2. Je begrijpt wel dat hoe meer referrals je hebt in je downline, hoe meer verdiensten je krijgt.